Храните в офисите през 2022: Как ги оценяват служителите

Бизнес мениджърите трябва да се справят с толкова много предизвикателства, за да гарантират, че служителите им са продуктивни. Когато става въпрос за решения, които могат да повишат морала и ефективността на служителите, предлагането на освежителни напитки и храни е чудесен начин да покажете, че вашата компания се грижи за служителите, които работят за вас.

Наличието на удоволетворена работна ръка е от решаващо значение за поддържане на персонала, намаляване на текучеството, както и за привличането на нови таланти.

Когато става въпрос за задържането на служителите, освежителните напитки и храни в офиса имат уникална роля за служителите. Проучване, проведено от Zerocater, установи, че 88% от служителите смятат, че работодателите, осигуряващи храни и напитки, са изключително важни за тях. Проучването също така посочва, че 41% от анкетираните биха обмислили да напуснат работодател, който не предлага кафе, напитки и храни.

Наличието на качествени храни, както и напитки в офисите, може да бъде разликата между това човек да приеме или отхвърли предложение за работа във вашата компания. Важно е, когато предлагате храни и напитки на работното място, да вземете в предвид изискванията на служителите си – проучвания посочват, че новото поколение служители отдават предимство на тяхната роля и комфорт в компанията, пред заплащането.

Как здравословните храни в офиса могат да подобрят здравето на служителите?

Здравословните храни и напиткина работното място могат да подобрят не само работата на вашите служители, но и тяхното здраве. За всеки служител е важно да има постоянно набавяне на енергия, за да може да изпълнява ежедневните си задачи, без да изпада в спад на дейността си в следобедните часове. Пропускането на хранене по време на работния ден допринася до намаляване на ефективноста.

Тъй като голяма част от времето ни прекарваме на работното ни място, срещаме трудности да си набавим препоръчителните пет порции плодове и зеленчуци на ден. Наличието на разнообразни здравословни храни, освен шоколадови блокчета и чипс, кисело мляко, пресни плодове, може да гарантира, че получавате ежедневно много здравословни мазнини и протеини.

Ако служителите ви постоянно консумират здравословни храни и напитки на работното си място, те ще бъдат по-способни ежедневно да изпълниват качествено и ефективни работните си задължения.